Onderwijs

Hugues Navez verstrekt met veel enthousiasme een onderricht dat open staat voor diverse interpretaties en gitaartechnieken met eerbied voor de meest verschillende stijlen.

Hugues Navez wordt gedreven door de drang zijn artistieke ervaring te delen en de muzikale erfenis over te dragen van de befaamde meesters en leraren wiens student hij geweest is, en van wie hij de master classes heeft gevolgd : Ilse en Nicolas Alfonso, Jean-Philippe Gruneissen, Carel Harms, Alexandre Lagoya, Hélène Louvrier, Ako Ito, Henri Dorigny, Peter McCutcheon, Leo Brouwer, Sharon Isbin, Costas Cotsiolis, Fritz Buss, Ichiro Suzuki, Kai Nieminen, Konrad Junghanel…

Hugues Navez geeft zijn eerste gitaarlessen op 17 jarige leeftijd. Na onderwezen te hebben in verschillende Belgische Muziek Academies en in het secundair onderwijs van de Stad Brussel, wordt hij assistent van Ilse Alfonso aan het Conservatoire Royal de Bruxelles (Koninklijk Conservatorium van Brussel).

In 1999 wordt hij benoemd tot Professor-Titularis van de gitaarklas aan het Conservatoire Royal de Bruxelles (Koninklijk Conservatorium van Brussel). Hij neemt dus de fakkel over van Ilse en Nicolas Alfonso, die deze klas, één van de oudsten in Europa, in 1965 oprichtten.

Het Conservatoire Royal de Bruxelles (Koninklijk Conservatorium van Brussel) opgericht in 1832, verstrekt onderwijs om het hoogste niveau. Het verwelkomt studenten van alle nationaliteiten die er Bachelor, Master, Doctoraat of Pedagogie cursussen volgen.

Zijn gitaarklas treedt regelmatig op tijdens concerten : Kasteel Karreveld, Flagey, het Brusselse Parlement, Muziekinstrumentenmuseum in Brussel (MIM), Université Libre de Bruxelles (ULB), Maison de la Musique, Salon Musicora te Parijs…

Hij organiseert jaarlijks, in samenwerking met het Conservatoire Royal de Bruxelles (Koninklijk Conservatorium van Brussel), een reeks openbare master classes en nodigt hiervoor tal van gerenommeerde docenten en artiesten uit waaronder : Gérard Abiton, Nicolas Achten, Miguel Barbera, Jorge Cardoso, Olivier Chassain, Patrick de Belleville, Valérie Duchâteau, Éric Franceries, José María Gallardo del Rey, Jean-Philippe Gruneissen, Eleftheria Kotzia, Leon Koudelak, Philippe Mariotti, Stein-Erik Olsen, Emmanuel Rossfelder, Galina Vale, Ana Vidovic, Frédéric Zigante…

Hij geeft, tijdens vele van zijn tournees alsmede in het kader van het Erasmus uitwisselingsprogramma, diverse master classes voor : de Federale Universiteit van Rio de Janeiro, het Beijing Centraal Conservatorium, het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, de Conservatoria van Shanghai, Dakar, Boedapest, École Britten in Frankrijk… Elk jaar is hij Professor bij de Guitar Master Classes te Brussel (winter- en zomerstages).