Home

Een zomeravond, tijdens een vakantie op het eiland Mallorca, viert Hugues Navez zijn verjaardag. Hij wordt negen jaar en zijn ouders geven hem een prachtig cadeau : zijn eerste gitaar. Het is liefde op het eerste gezicht, hij is gefascineerd door de aantrekkelijke en expressieve klank van het instrument. 

Heden is Hugues Navez, opgeleid door befaamde meesters, een volleerd kunstenaar en één van de weinige artiesten die een 10-snarige gitaar bespeelt. Hij is Professor-titularis van de gitaarklas aan het Conservatoire Royal de Bruxelles (Koninklijk Conservatorium van Brussel) en is de stichter van het Brussels International Guitar Festival, het eerste jaarlijkse evenement volledig gewijd aan de gitaar in de hoofdstad van Europa. 

Op de 5 continenten oogsten zijn concerten een enorm succes. Hij wordt bijzonder geapprecieerd om zijn mooie en krachtige klank, zijn gevoeligheid en virtuositeit, de kwaliteit van zijn prestaties, de originaliteit en diversiteit van zijn programma’s en zijn zeer warm contact met het publiek.