« Uitbundig of ingetogen, vreugdevol of intiem, zijn gitaar is altijd pure emotie. »
Samy Strasunas « Printemps de la Guitare »

Hugues Navez verstrekt met veel enthousiasme een onderricht dat open staat voor diverse interpretaties en gitaartechnieken met eerbied voor de meest verschillende stijlen.

Hugues Navez wordt gedreven door de drang zijn artistieke ervaring te delen en de muzikale erfenis over te dragen van de befaamde meesters en leraren wiens student hij geweest is, en van wie hij de master classes heeft gevolgd : Ilse en Nicolas Alfonso, Jean-Philippe Gruneissen, Carel Harms, Alexandre Lagoya, Hélène Louvrier, Ako Ito, Henri Dorigny, Peter McCutcheon, Leo Brouwer, Sharon Isbin, Costas Cotsiolis, Fritz Buss, Ichiro Suzuki, Kai Nieminen, Konrad Junghanel…

Hugues Navez geeft zijn eerste gitaarlessen op 17 jarige leeftijd. Na onderwezen te hebben in verschillende Belgische Muziek Academies en in het secundair onderwijs van de Stad Brussel, wordt hij assistent van Ilse Alfonso aan het Conservatoire Royal de Bruxelles (Koninklijk Conservatorium van Brussel).

In 1999 wordt hij benoemd tot Professor-Titularis van de gitaarklas aan het Conservatoire Royal de Bruxelles (Koninklijk Conservatorium van Brussel). Hij neemt dus de fakkel over van Ilse en Nicolas Alfonso, die deze klas, één van de oudsten in Europa, in 1965 oprichtten.

Het Conservatoire Royal de Bruxelles (Koninklijk Conservatorium van Brussel) opgericht in 1832, verstrekt onderwijs om het hoogste niveau. Het verwelkomt studenten van alle nationaliteiten die er Bachelor, Master, Doctoraat of Pedagogie cursussen volgen.

Zijn gitaarklas treedt regelmatig op tijdens concerten : Kasteel Karreveld, Flagey, het Brusselse Parlement, Muziekinstrumentenmuseum in Brussel (MIM), Université Libre de Bruxelles (ULB), Maison de la Musique, Salon Musicora te Parijs…


lees meer