« Een gitarist van de hoogste orde die onze belangstelling verdient, zowel voor de keuze van zijn programma’s als voor zijn virtuositeit. »
Ilse & Nicolas Alfonso

... als solist of samen met beroemde partners zoals de violiste Lola Bobesco ; de fluitisten Maxence Larrieu, Marc Grauwels en Denis-Pierre Gustin ; de voordrachtkunstenaars Suzanne Philippe, Raoul de Manez en Charles Kleinberg ; de harpiste Susanna Mildonian, de Filharmonische Orkesten van de Belgische Radio en Televisie (RTBF - olv André Vandernoot - en BRT), het Strijkkwartet van de Koninklijke Muntschouwburg, het Kwartet Momentum, het Orchestre de Chambre National de Toulouse, de Amerikaans-Zwitserse danscompagnie Dance Music Light, de bariton Richard Rittelmann...

Hugues Navez is laureaat van de Yehudi Menuhin's Live Music Now stichting - Menuhin Foundation.

In 1988 creëert hij "12 European Guitar Recitals" (12 componisten - 12 landen), onder de hoge bescherming van Carlo Ripa di Meana, Europees Commissaris voor Cultuur. Door dit initiatief krijgt hij hetzelfde jaar de Europese Prijs Émile Noël van de Europese Unie, voor de eerste en enige keer toegekend aan een kunstenaar.

Op 21 juli 1991, tijdens het slotconcert van de "Apotheose" van de Koninklijke Feesten ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Koning Boudewijn en zijn veertig jaar regeren, treedt hij op met het Brussels Guitar Quartet en het Symfonie Orkest van de Belgische Radio en Televisie (BRT) op de Heizel, aan de voet van het Atomium, in het bijzijn van de koninklijke familie en de internationale pers.

De Europese Unie nodigt het duo dat hij vormt met harpiste Susanna Mildonian uit, in het kader van de Wereldtentoonstelling in Sevilla in september 1992, en eveneens in december 2001 in het Jubelpark, ter gelegenheid van de festiviteiten rond de komst van de Europese eenheidsmunt.

De Belgische Televisie (RTBF) vroeg hem regelmatig als jurylid bij tv-wedstrijden zoals Jeunes Solistes en Jeunes Musiciens.

terug     lees meer